DRONE INFRAROOD SCAN

Warmtebronnen nauwkeurig in kaart

INFRAROOD

Thermografische drone inspecties

Met thermografische drone inspecties brengen we warmteverschillen in kaart. Dit is onder meer inzetbaar ter controle van lekkages, isolatie en elektra, verbrandingsinstallaties en zonnepanelen. Daarnaast kunnen we assisteren bij reddingsoperaties en forensisch onderzoek. Een drone inspectie is ideaal voor locaties die anders alleen moeilijk of tijdrovend bereikbaar zijn.

Waarom een thermische inspectie?

Met warmtebeelden is het mogelijk problemen te signaleren voordat ze schade of verlies veroorzaken. Bijvoorbeeld problemen door lekkage, gebrekkige isolatie of beschadigde elektra. Of verstoppingen bij industriële fakkelinstallaties. Warmteverlies is vaak het eerst merkbare teken van een probleem. Met een infraroodcamera brengen we dit warmteverlies in beeld zodat u tijdig maatregelen kunt treffen. Dit voorkomt duurdere, tijdrovende maatregelen als de problemen pas later ontdekt worden.

Matrice210 Drone

MODERNE DRONES EN CAMERA'S

Wij werken met moderne drones en camera’s. Hiermee garanderen we stabiele en betrouwbare beelden onder alle omstandigheden waarin we vliegen. Onze combinatie voor thermische inspecties is de Matrice 210 RTK met een Zenmuse XT2 met 13mm lens. 

Drone inspectie zonnepanelen
Drone infrarood model

Thermografische inspecties van zonnepanelen

Duizenden panelen in enkele minuten

Met een infraroodcamera is het mogelijk defecten of hotspots in pv installaties te detecteren. Bij handmatige inspectie gebeurt dit met een handheld camera om hotspots te ontdekken. Doordat de drone de stralingsverschillen razendsnel van bovenaf in beeld brengt, kunnen we in relatief korte tijd op een efficiënte manier zonneparken inspecteren.