Infrarood

Thermografische drone inspecties

Met thermografische drone inspecties brengen we warmteverschillen in kaart. Dit is onder meer inzetbaar ter controle van lekkages, isolatie en elektra, verbrandingsinstallaties en zonnepanelen. Daarnaast kunnen we assisteren bij reddingsoperaties en forensisch onderzoek. Een drone inspectie is ideaal voor locaties die anders alleen moeilijk of tijdrovend bereikbaar zijn.

 

Waarom een thermische inspectie?
Met een warmtebeelden is het mogelijk problemen te signaleren voordat ze schade of verlies veroorzaken. Bijvoorbeeld problemen door lekkage, gebrekkige isolatie of beschadigde elektra. Of verstoppingen bij industriële fakkelinstallaties. Warmteverlies is vaak het eerst merkbare teken van een probleem. Met een infraroodcamera brengen we dit warmteverlies in beeld zodat u tijdig maatregelen kunt treffen. Dit voorkomt duurdere, tijdrovende maatregelen als de problemen pas later ontdekt worden.

Thermografische drone inspecties zijn ook ideaal om zonneparken snel te inspecteren

 

Onze FLIR infraroodcamera
Voor thermische (infrarood) opnames werken wij met de Zenmuse XT2. Deze camera levert uitmuntende beeldkwaliteit in vrijwel alle omstandigheden. Hij beschikt over de modernste technieken. Wat dat voor u betekent:

-       Mogelijk om data on-site te interpreteren

-       Maakt haarscherpe 4K beelden

-       Zeer gevoelig (<50 MK) voor warmteverschillen

-       Kan worden gecombineerd met een visuele inspectie

-       Mogelijkheid om gelijktijdig thermografische en normale beelden te bekijken

-       Kan gericht zoeken naar het warmste object

-       Kan waarschuwen bij overschrijding van ingestelde temperatuur

-       Stevige, weerbestendige behuizing

 Deze functies maken onze thermografische inspecties efficiënt, effectief en kostenbesparend ten opzichte van traditionele inspecties.

1.jpg
2.JPG

Thermografische inspecties van zonnepanelen
Met een infraroodcamera is het mogelijk defecte zonnecellen te detecteren. Bij handmatige inspectie gebeurt dit met een handheld camera om hotspots te ontdekken. Doordat de drone de warmteverschillen razendsnel van bovenaf in beeld brengt kunnen we in korte tijd duizenden zonnepanelen inspecteren. In één dag maken we een temperatuurplattegrond van een compleet zonnepark. 

Interesse in een thermografische inspectie?
Heeft u interesse in een drone inspectie met infraroodcamera? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

8485a864902a0c3847f25775febfd733.png
023b7f9338ae948230a21621c3c358e1.png