OVER ONS

Ervaring en passie houdt ons in de lucht

OOK BUITEN WERKTIJD VIND JE ONS IN DE LUCHT

Met een achtergrond in de luchtvaart zagen wij vanaf 2010 de ongekende mogelijkheden van onbemande drones. Na het zelf bouwen van verschillende prototypes zagen wij dat de techniek zich zo snel ontwikkelde dat er een scala aan commerciële toepassingen mogelijk werd. Dit inzicht heeft 2018 in geleid tot het oprichten van Dutch Drone Survey B.V. welke in het bezit is van de nodige vergunningen om onze operaties veilig uit te kunnen voeren.

Dutch Drone Survey in actie!

Onze werkwijze

1. Voorbereiding

Bij elke operatie staat veiligheid voorop dit loopt als een rode draad door de operatie. Door middel van een QuickScan kijken we of de locatie geschikt is om te vliegen en of de operatie valt binnen de mogelijkheden van onze vergunning. Als dit geval is, wordt er een groot aantal andere factoren gecontroleerd, denk hierbij aan het vliegen in de buurt van een luchthaven, industriegebied of haven faciliteit.

2. Inspectie

Op de dag van de operatie kijken we op de vlieglocatie of de eerder gedane voorbereiding overeenkomt met de werkelijkheid ter plaatse, Ook wordt de laatste informatie van eventuele luchthavens of bijzondere aangelegenheden gecontroleerd. Aansluiten wordt het team gebriefd met de laatste veiligheidsinstructies.

3. Uitvoering werkzaamheden

Afhankelijk van het type operatie wordt het vluchtplan geprogrammeerd en worden de camera`s ingesteld. Vind de operatie dichtbij een vliegveld plaats, wordt er via de radio contact gezocht met de verkeerstoren Voor toestemming. Na een functionele test vangt de operatie aan en wordt de data verzameld. Tussentijds wordt gecontroleerd of de data bruikbaar is.

4. Postprocessing en rapportage

Op kantoor wordt de data verwerkt in een klant specifieke rapportage zoals een digitaal terrein model, orthofoto, puntenwolk of 3D model deze data kan worden geëxporteerd naar de meest gangbare formaten zoals Tiff, DWG, KML en LAS.

Vraag hier een gratis drone-demo aan

Vrijblijvende demo’s door heel Nederland!